Natuurgeneeskundig Consult 

Binnen de natuurgeneeskunde voor dieren wordt er met een holistische visie naar het dier gekeken.  Daarbij gaan we er van uit dat elk dier een eenheid is van lichaam en geest dat voortdurend in wisselwerking staat met zijn/haar leefomgeving. De basis voor een goede gezondheid en een evenwichtig bestaan is een goede balans tussen de fysieke, mentale/emotionele, sociale en energetische factoren.Is deze basis niet goed in evenwicht, dan kunnen er zich allerlei (vage) klachten ontwikkelen, gedragsproblemen en/of ziekten.

Een natuurgeneeskundige therapeut gaat in samenwerking met de eigenaar op zoek naar de oorzaak van de klachten.  Daarbij wordt de oorzaak aangepakt om de (verstoorde) balans te herstellen en zo de problemen op te lossen. Hierbij richt men zich op het zelfgenezend vermogen van het dier. Het doel hiervan is het natuurlijk zelfgenezend vermogen van het dier te stimuleren, optimaliseren en te behouden. Natuurgeneeskunde voor dieren kan zowel preventief (voorkomend) als curatief (genezend) alsmede complementair (aanvullend/ondersteunend) worden ingezet.

Hiervoor wordt gebruik gemaakt van diverse natuurgeneeskundige therapieën en andere aanvullende maatregelen zoals bijvoorbeeld: aanpassen van voeding, huisvesting, beweging. Met als doel een duurzame oplossing voor de gezondheid van uw dier.

Tijdens het consult wordt er op holistische wijze naar het totale dier gekeken. Met daarbij alle factoren die mogelijk een rol kunnen spelen bij ontstaan van de klachten. Om zo tot een juiste conclusie komen, met een daarop aansluitend behandeladvies voor dit dier. Daarbij zoek ik naar de oorzaak van de klacht en pas het behandelplan hierop aan.

Het Consult

Tijdens het consult beginnen we met een uitvoerige anamnese (vraaggesprek), gevolgd door een mogelijk fysiek en/of energetisch onderzoek. Dit neemt 1 tot 1½ uur in beslag.

Hierin verzamel ik zoveel mogelijk informatie over jouw dier en zijn/haar klacht.

Hierbij komen de volgende aspecten aan bod:

  • Geschiedenis dier: levensloop;
  • Huidige klacht/eventuele ziektegeschiedenis: denk ook aan eerdere behandelingen en medicatie die geen direct verband hebben met de huidig klacht;
  • Zijn/haar karakter, gedrag;
  • Voeding-, eet- en drinkgewoontes;
  • Verzorging en leefomstandigheden;
  • Fysiek en/of energetisch onderzoek.

Observatie van jouw dier tijdens de anamnese. Hierbij wordt gelet op o.a. het gedrag en de houding van het dier, interactie met eigenaar. Dit om een totaal beeld van jouw dier te krijgen.

Het consult zal bij jou thuis plaatsvinden. In de eigen omgeving van het dier, daar waar het dier zijn normale gedrag laat zien.

Na het consult volgt er een behandelplan. Dit bestaat meestal uit natuurlijke middelen en evt. aanvullende maatregelen. Soms kan dit ter plekke, soms heb ik hier wat meer tijd voor nodig en volgt binnen een week het behandeladvies. 

Bij de maatregelen die worden geadviseerd kunt u denken aan: advies op het gebied van huisvesting, voeding, training, sociale contacten en opvoeding. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende natuurgeneeskundige therapieën,  afgestemd op het individuele dier.

1e intakeconsult (duur 1-1 1/2 uur) € 85,- exclusief eventuele reiskosten

vervolgconsult € 60,-

Telefonisch consult € 60,-

De reiskosten bedragen 0,25 per km als de afstand verder is dan 10 km vanuit mijn huisadres in Schellinkhout.

Natuurlijke middelen
Bach bloesem remedies: € 7,50
Homeopathische middelen: € 7,50
Schüssler celzouten: € 7,50
Flesje etherische olie: min. € 7,50 (afhankelijk van de olie)
Tincturen: Leveranciersprijzen
Overige middelen: Leveranciersprijzen

Wil je graag een afspraak maken voor een natuurgeneeskundig consult voor uw dier? Klik dan op onderstaande knop.